Hygiëne in onze praktijk

Binnen onze praktijk zijn verschillende maatregelen getroffen om zo hygiënisch mogelijk te werken. Voor uw en onze veiligheid werken we volgens de nieuwe WIP-richtlijnen.

Sterilisatie

Onze sterilisatie voldoet aan de nieuwste eisen. Instrumenten worden volgens het beleid RDS- methode (reiniging, desinfectie, sterilisatie). Hoekstukken worden na elke patiënt gereinigd, gesteriliseerd en gesmeerd.

Chirurgisch instrumentarium wordt in zakjes verpakt en in een autoclaaf gesteriliseerd waarna de zakjes steriel worden opgeborgen. Deze zakjes hebben een houdbaarheid van zes maanden. Elke zes maanden worden alle zakjes protocollair opengemaakt. De instrumenten worden dan opnieuw gereinigd en opnieuw ingepakt en gesteriliseerd om er zeker van te zijn dat deze weer voor zes maanden steriel zijn.

Tandartspraktijk_Winsum-61

Onderhoud van sterilisatieapparatuur

Wij hebben als praktijk onderhoudscontracten voor alle sterilisatieapparatuur. Jaarlijks wordt apparatuur onderhouden door bevoegde onderhoudsmonteurs, die onder meer kijken of alle parameters goed worden gemeten. Bij elke sterilisatieronde van hol instrumentarium in de autoclaaf wordt tevens een helixtest uitgevoerd.