Mondhygiëne

Een mondhygiënist richt zich op preventie en mondverzorging, om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden.

Voor uw behandeling

Voorafgaand aan de behandeling maakt u kennis en u krijgt voorlichting. De mondhygiënist stelt vragen die belangrijk zijn voor de mondhygiëne en doet een mondonderzoek. Met deze gegevens wordt er een behandelplan gemaakt en dit wordt met u besproken.

In onze praktijk verwijdert de tandarts vaak zelf tijdens de periodieke controle het tandsteen, indien dit een geringe hoeveelheid is. Bij een overmatige hoeveelheid en een lastig te bereiken locatie (tandsteen kan zich ook onder het tandvlees bevinden) stuurt de tandarts u door naar de mondhygiënist.

De mondhygiënist neemt de tijd om alle tandsteen nauwkeurig te verwijderen. Indien er al geruime tijd geen tandsteen meer is verwijderd en het niet lukt om de mond in één sessie te reinigen, kan het zo zijn dat u nog eens terug moet komen.

Ook als tijdens een periodieke controle opvalt dat uw mondhygiëne slecht is, wordt u doorverwezen naar de mondhygiënist voor een grondige instructie. De eigen mond goed schoonhouden, is namelijk een belangrijke preventieve zaak. Voorkomen is immers beter dan genezen!

20230524_JvK_Tandartspraktijk_Winsum_22

Geavanceerde apparatuur

We werken met het nieuwste en geavanceerde apparaat van EMS, namelijk De AIR-FLOW® Prophylaxis Master. Dit apparaat beidt een unieke oplossing voor gebitsreinigingen. Het apparaat verwijdert tandsteen en daarnaast werkt met een fijne poederzoutoplossing om de tanden schoon te sprayen.

Mede door de comfortabele watertemperatuur uit dit apparaat wordt de behandeling vaak als minder gevoelig ervaren. Met de zoutspray worden tandplaque en verkleuringen van uw gebit verwijderd. Met dit apparaat kunnen wij een zo prettig mogelijk ervaring aanbieden.

Tandartspraktijk_Winsum-67