logo links boven 5

Mondhygiëne

oral-hygiene Een mondhygiënist richt zich op preventie en mondverzorging, om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden.
 
Wat de mondhygiënist precies doet en hoeveel tijd het kost hangt natuurlijk af van de aard en de ernst van het probleem.
 
U maakt eerst kennis en u krijgt voorlichting. Hij zal vragen stellen die belangrijk zijn voor de mondhygiëne.
 
Hij doet ook een mond onderzoek. Afhankelijk van de ernst en de aard van het probleem wordt er een parostatus gemaakt. Hierop wordt nauwkeurig de conditie van uw tandvlees beschreven en in de behandeling bijgehouden. Met deze gegevens wordt er een behandelplan gemaakt en dit wordt met u besproken.
 
In onze praktijk verwijdert de tandarts vaak zelf tijdens de periodieke controle het tandsteen, indien dit van geringe hoeveelheid is. Indien de hoeveelheid groot en de locatie (tandsteen kan zich ook onder het tandvlees bevinden) van het tandsteen lastig te bereiken is, worden de patiënten doorgestuurd naar de mondhygiënist.
 
Hij neemt de tijd om alle tandsteen nauwkeurig te verwijderen. Het kan hierbij voorkomen dat de patiënt een keer terug moet komen indien er al geruime tijd geen tandsteen meer is verwijderd, en het niet lukt om de mond in één sessie te reinigen.
 
Ook als tijdens een periodieke controle opvalt dat de mondhygiëne van de patiënt dermate slecht is, wordt een patiënt doorverwezen naar de mondhygiënist voor een grondige instructie. De mond thuis schoon kunnen houden, is namelijk een belangrijke preventieve zaak. Voorkomen is immers beter dan genezen!
Copyright ©2013-2021 Tandartspraktijk Winsum. Alle rechten voorbehouden. Door , website ontwikkeling door liefhebbers!